Vervoer

Free Festival 2023 vindt plaats op 17 juni 2023 op het Almere Strand in Almere, Nederland. Weet je niet hoe je het beste naar het event kunt reizen? Hieronder vind je alle vervoersmogelijkheden met alles wat je daarover wil weten.

Hoe je ook naar Free Festival reist, reis verantwoord. Als je alcohol hebt gedronken, overschat je vaak hoe goed je nog kunt rijden. Maar je bent een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers. Zorg voor veilig vervoer naar huis, regel een chauffeur, neem een taxi, duik een hotelletje in, laat je ophalen of kom met het OV.

Geen zin om te bobben? Free Festival is ook bereikbaar met de trein. Het dichtstbijzijnde station is Almere Poort. Dit station ligt op ongeveer een kwartier lopen verwijderd van de eventlocatie. Wil je de laatste trein halen? Zorg dat je niet later dan 0:30 uur weer terug op Almere Poort station bent.

Wees goed voorbereid op je reis en gebruik de ‘NS Reisplanner‘ of ‘9292’. Je kunt deze hulpmiddelen gebruiken om te achterhalen of (en hoe) werkzaamheden van invloed zijn op je reis. Plan je heenreis en terugreis een aantal dagen van tevoren met de app ‘Reisplanner Xtra’ of de website www.ns.nl.

Er rijden geen pendelbussen tussen station Almere Poort en Free Festival. Het station ligt op loopafstand van het event.

Op een makkelijke en comfortabele manier naar Free Festival reizen? Onze officiële buspartners organiseren busreizen vanuit heel Europa, inclusief de meeste Nederlandse vliegvelden. Check deze lijst om een buspartner vanuit jouw land en buurt te vinden. Bij veel van deze buspartners is het ook mogelijk om een eigen opstapplek aan te bieden en/of een hele eigen busreis te organiseren met bijkomende leuke extra’s.

Organiseer je zelf een busreis? Meld je dan een week voorafgaand aan het event eenvoudig aan via https://freefestival.nl/touring-cars-to-free-festival/. Vertel ons het volgende: je busmaatschappij, aantal personen, aantal touringcars, verwachte aankomsttijd en of de bus tijdens het event blijft staan.

Je ontvangt dan ongeveer 2 dagen voor het evenement per e-mail alle informatie die je nodig hebt om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren.

Kom je met de auto? Als je Free Festival in je navigatiesysteem wilt invoeren, typ dan het ‘Muiderzandweg in Almere’ in. Zet je navigatie uit zodra je de gele verkeersborden met Free Festival erop ziet. Deze wijzen je de snelste route naar het event.

Wil je lange wachttijden vermijden? Bestel dan je parkeerticket online voorafgaand aan het event. Parkeertickets zijn verkrijgbaar op onze ticket pagina’s. De prijs van een parkeerticket is €15,00 ex fee. Het is ook mogelijk om op locatie een parkeerticket aan te schaffen voor €17,50 (PIN only).

Volg de borden om bij het parkeerterrein te komen, volg hierbij te allen tijde de aanwijzingen van onze staff. Het is niet toegestaan om met een camper te komen en/of te blijven kamperen/overnachten op het parkeerterrein. Het parkeren is altijd op eigen risico.

Word je weggebracht en/of opgehaald? Lucky you! Maak in dit geval gebruik van de “Kiss & Ride” locatie. Deze wordt duidelijk aangegeven met borden en is goed bereikbaar voor zowel bezoekers als chauffeurs.

Als je met de taxi naar Free Festival komt, zorg er dan voor dat de chauffeur de borden ‘Taxi’ volgt richting de taxistandplaats. Als je het event verlaat, staan er taxi’s bij de aangegeven taxistandplaats. De taxistandplaats bevindt zich nabij het event en de route erheen is door middel van borden goed aangegeven.

Ben jij een van de geluksvogels die niet ver hoeft te reizen en stap jij op de fiets of brommer? Maak dan gebruik van de fietsenstalling. De stalling is gelegen nabij Free Festival en via bewegwijzering duidelijk aangegeven.